Een nieuwe cv-ketel? Regel het bij Kouwer Installatietechniek

Kouwer Installatietechniek levert en installeert alle bekende merken tegen zeer aantrekkelijke prijzen en met een betrouwbare service.

Natuurlijk is het van belang dat de prestaties van de cv ketel aansluiten op uw persoonlijke wensen en uw woonsituatie. Wilt u veel warm water comfort en gelijktijdig op meerdere plekken in huis gebruik kunnen maken van warm water? Of wilt u juist duurzaam verwarmen door middel van solar-systemen. Wij adviseren u graag bij uw keuze! Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs. Als erkend installateur en dealer van de betere cv-fabrikanten (o.a. Nefit, Remeha en Intergas) bieden wij kwalitatief hoogwaardige producten. Naast de fabrieksgarantie op uw cv-toestel, bieden wij tevens twee jaar volledige garantie op al ons installatiewerk.

Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van een cv-ketel?

Belangrijk is dat u de de cv-ketel kiest die voldoende capaciteit heeft voor de grootte van uw woning en het aantal warm water tappunten. Wij helpen u graag bij deze keuze. Hoewel de huidige cv-ketels steeds compacter worden zijn ook de afmetingen van belang. Past het toestel op de plaats die u voor ogen had? Ook de aanwezigheid van aan- en afvoerleidingen is van belang en niet te vergeten, de rookgas-dakdoorvoer. Soms zullen daardoor leidingen verplaatst moeten worden.  Uiteraard verzorgen wij ook al deze aanpassingen voor u.

Thermostaat

De moderne thermostaten van tegenwoordig doen veel meer dan alleen maar het aan- en uitzetten van de verwarming. Zij leren uw huis kennen en weten precies hoe zij op een zo zuinig mogelijke manier uw huis kunnen verwarmen. Uw nieuwe cv-ketel zal in combinatie met de juiste thermostaat een flinke besparing kunnen opleveren op uw energiekosten.  Daarbij zijn er tegenwoordig ook veel thermostaten te bedienen via een app op uw mobiele telefoon. U kunt op afstand uw verwarming instellen, uw verbruik bekijken of bijvoorbeeld een douchetimer activeren. Ook de thermostaat is dus een belangrijke keuze die moet aansluiten aan uw wensen.

Wat kost een nieuwe cv-ketel

Als Premium dealer van Nefit en Remeha kunnen wij deze toestellen tegen zeer aantrekkelijke prijzen leveren. 
Vraag ons naar de actuele aanbiedingen.

Onze cv-ketels worden door ons zelf geïnstalleerd inclusief alle benodigde aansluitmaterialen *) zoals expansievat,  inlaatcombinatie, gaskraan etc. etc. Alle oude materialen en verpakkingen worden door ons afgevoerd. U krijgt twee jaar fabrieksgarantie op de cv-ketel en twee jaar garantie op de montage. Een aantal merken biedt de mogelijkheid tot een verlengde garantieperiode tot wel 12 jaar. 

*) montage binnen 1,5 meter van de huidige situatie. Indien er meer leidingwerk aangepast dient te worden, vraag ons dan voor een offerte op maat.

Garantie

Op alle nieuwe cv-ketels zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Daarbij verlenen wij ook nog twee jaar garantie op al onze installatiewerkzaamheden.

Onderdelengarantieplan

Fabrikanten zoals Nefit en Remeha bieden vaak ook nog een zogenaamd ‘Onderdelengarantieplan’ aan. Hiermee verlengt u de termijn van de garantie tot soms wel 12 jaar.  Alle onderdelen worden kosteloos door ons vervangen. Geen financiële verrassingen dus. De fabriek stelt wel als voorwaarde dat de cv-ketel volgens de voorschriften wordt onderhouden door de installateur die de cv-ketel heeft geplaatst. 

Vraag ons naar de voorwaarden en lopende acties van de verschillende cv-ketelfabrikanten.

Hoe gaat de installatie?

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, plannen wij met u een afspraak in. Hiervoor wordt gemiddeld een dagdeel uitgetrokken. 

Als eerste worden de leidingen afgetapt en wordt de oude cv-ketel gedemonteerd en afgevoerd. Daarna wordt het leidingwerk aangepast voor de nieuwe cv-ketel. De nieuwe cv-ketel wordt opgehangen en aangesloten. 

Het leidingsysteem wordt weer bijgevuld en op de juiste druk gebracht. Indien u een nieuwe thermostaat bij uw cv-ketel heeft besteld, wordt deze voor u opgehangen en aangesloten. De monteur test de cv-ketel uit en controleert of het toestel naar behoren functioneert.

U krijgt uitleg over de werking van het toestel en eventueel de nieuwe thermostaat. Heeft u een thermostaat gekocht die via uw mobiele telefoon te bedienen is? Download u dan alvast de App en zorg dat u uw Wifi wachtwoord voorhanden heeft. Zo kunt u de thermostaat meteen instellen. De monteur overhandigt u de instructieboekjes en een garantiekaart. Vanaf dat moment kunt u weer genieten van de comfortabele warmte in huis en natuurlijk de heerlijke warme douche of bad. U ontvangt de factuur voor de werkzaamheden in uw mailbox. 

Thermostaten

De meeste fabrikanten van cv-ketels ontwikkelen naast de nieuwste cv-ketels ook een bijpassende thermostaat. Deze is geheel ontwikkeld om zo de beste prestaties uit uw cv-ketel te halen. Deze thermostaten communiceren optimaal met uw cv-ketel. Zo kunt u er zeker van zijn dat u zo zuinig mogelijk stookt en uw huis altijd op de juiste temperatuur is wanneer u dat wenst.

Ook de ontwikkelingen op gebied van thermostaten staan niet stil. Veel thermostaten zijn nu op afstand te bedienen met een app op bijvoorbeeld uw telefoon of tablet.  Onderweg kunt u indien gewenst al de verwarming aanzetten. Uiteraard zit er een uitgebreid klokprogramma in, maar ook leuke handigheidjes zoals een verbruiksoverzicht of een vooraf in te stellen douchetimer (handig met kinderen). Wilt u liever een wat meer éénvoudig model. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij adviseren u graag voordat u een keuze maakt.

 

NEFIT Premium dealer

Wij zijn door Nefit uitgeroepen tot Nefit Premium Partner. Een exclusief predikaat voor de allerbeste Nefit installateurs. En daar zijn we dan ook beretrots op. Voor u als klant betekent dat we regelmatig extra acties mogen aanbieden en dat wij maximale back-up krijgen vanuit de fabriek. Voor ons is maar één ding belangrijk; een tevreden klant.