Soorten dakbedekking voor uw dak

Er zijn een aantal verschillende soorten dakbedekking en onze werknemers hebben veel ervaring in de aanleg van dakbedekking. De verschillende soorten zijn bitumineuze en kunststof dakbedekking, zink- en koperwerken en leien en shingles dakbedekking.

Bitumineuze en kunststof dakbedekking
Wij hebben ervaring met zowel kunststof als bitumineuze daken. Voor platte daken wordt vaak een kunststofdak bedekking gebruikt. Met een kunststofdak bent u ongeveer 25 jaar vrij van onderhoud. Bitumineuze dakbedekking is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Daardoor is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Bitumineuze dakbedekking is ongeveer 15 jaar onderhoudsvrij.

Zink- en koperwerken voor uw dak
Dakgoten, regenpijpen en andere zink- en koperwerken geven uw huis of kantoor een eigen uitstraling. Het verwerken van zink en koper is nog een echt ambacht. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van dakgoten, regenpijpen, felsdaken, roevendaken en alle andere voorkomende zink- en koperwerken.

Leien en shingles dakbedekking
Leien daken worden vaak gebruikt bij oude karakteristieke panden. Door onze jarenlange ervaring met dit materiaal bent u bij ons aan het goede adres voor reparatie van uw bestaande dak of voor een geheel nieuw leien dak. Een alternatief voor leien zijn shingles. Dit is een bitumineuze dakbedekking in de vorm dakpannen. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.
Last van daklekkage?
Een lekkend dak is vervelend en moet zo snel mogelijk worden opgelost. Het complete loodgietersbedrijf Kees van Dooren uit Tilburg, kan dit snel en efficiënt voor u regelen. Dus heeft u last van een daklekkage? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Platte daken

Een plat dak is een nagenoeg horizontaal vlak met een gering, maar absoluut noodzakelijk afschot. Het doel van dakbedekking is het dak waterdicht te maken. De dakbedekking die hiervoor wordt gebruikt, moet één geheel vormen en waardoor er wordt gesproken van de dakhuid of een membraanafdichting. De waterafvoer vergt bij platte daken namelijk grote aandacht. Als er water op het platte dak achterblijft, kan dit namelijk leiden tot: vervuiling, wateraccumulatie en vorstschade.

Platte daken hebben daarentegen ook veel voordelen: ze zijn constructief vaak eenvoudig uit te voeren, minder gevoelig voor windaanval, geringer bouwvolume en daardoor lage bouwkosten.
Plat dak 01
Plat dak 02

Schuine daken

Het zadeldak is het meest toegepaste dakvlak. Dit zijn twee dakvlakken die vanaf twee tegenoverliggende gevels schuin tegen elkaar opstaan en zo een dak vormen. Leien daken worden vaak gebruikt bij oude karakteristieke panden.
Felsdak in noir zink
Felsdak in noir zink